Održane dvije fokus grupe u sklopu projekta Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada

CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Udruga žena HERA Križevci  i Centrom za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN” provode projekt „Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada“. Projekt ima za cilj osnažiti  organizacije za pružanje socijalnih usluga i unaprijediti provedbu programa socijalnih usluga u Gradu Zagrebu, Koprivničko križevačkoj županiji, Požeško slavonskoj županiji i Krapinsko zagorskoj županiji kroz edukaciju, osnaživanje, promociju i umrežavanje dionika.

02. i 03. lipnja u prostorijama udruge HERA održane su dvije fokus grupe sa lokalnim dionicima u zajednici koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga i smanjenja nezaposlenosti  i/ili  koji  mogu dati bolji uvid u dostupnost socijalnih usluga. U fokus grupnoj diskusiji sudjelovali su predstavnici/ce  HZZ-a Područnog ureda Križevci; Grada Križevci, Poduzetničkog centra Križevci, Pučkog učilišta Križevci, Centra za socijalnu skrb te HERE Križevci.

Kroz diskusiju se željelo  saznati više o uslugama koje  institucije pružaju , ostalim uslugama koje mogu doprinijeti poboljšanju položaja marginaliziranih skupina žena, mogućnostima i preprekama s kojima se susreću pružatelji usluga i korisničke skupine te dobiti neke prijedloge za poboljšanje u području pružanja socijalnih usluga za marginalizirane skupine žena.

Treća grupna diskusija održati će se u Koprivnici u  suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Koprivnica te  Klubom poslovnih žena  Koprivničko-križevačke županije Alfa Koprivnica.

U tijeku je provođenje analize stanja o dostupnim socijalnim uslugama, posebice uslugama koje mogu koristiti   marginalizirane skupine žena koje se žele zaposliti. Mišljenja sudionika/ca od neprocjenjive je važnosti i sudjelovanje u istraživanje omogućuje bolje  sagledavanje stanja socijalnih usluga u županiji te  donošenje  preporuka za unaprjeđenje  provođenja socijalnih usluga.

Projekt Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada financira Europska unija kroz Europski socijalni fond te Ured za udruge Vlade RH.