Održana početna konferencija projekta “Znanjem do promjena”

U srijedu 28.01.2015. godine u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, javnosti je predstavljen projekt ”Znanjem do promjena”.

Projekt u vremenskom trajanju od 14 mjeseci i ukupne vrijednosti 749.957,00kn provodi S.O.S. Virovitica u suradnji sa Udrugom “HERA” Križevci i Centrom za podršku i razvoj civilnoga društva “Delfin”  Pakrac, a sufinancira ga Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda (ESF) i Ured za udruge Vlade RH.

Na samom početku konferencije prisutnima se obratila predsjednica S.O.S.-a Virovitica Desa Kolesarić koja je predstavila rad udruge S.O.S. te njeno djelovanje, programe i  aktivnosti. Marina Švagelj Jažić, predsjednica udruge “HERA” Križevci predstavila je rad HERE, područje djelovanja te pograme i aktivnosti, dok je o djelovanju Centra za podršku i razvoj civilnog društva “Delfin” Pakrac govorila predsjednica “Delfina” Mirjana Bilopavlović.

O samom projektu ”Znanjem do promjena” koji je financiran u sklopu natječaja za Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga,  njegovim ciljevima i aktivnostima prisutne je upoznala financijska voditeljica projekta, Snežana Paripović Gut , koja je iznijela planirani tijek provedbe projekta. Istaknula je kako je projekt osmišljen s ciljem unaprjeđenja sposobnosti OCD-a za pružanje socijalnih usluga te jačanja partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga kroz  osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva iz područja organizacijskog menadžmenta, javnog komuniciranja i specifičnih područja za uspješno pružanje socijalnih usluga u zajednici,  unaprjeđenja suradnje OCD-a i lokalnih dionika za područje socijalnih usluga, kao i pružanje socijalnih usluga osobama u nepovoljnom položaju kroz rad savjetovališta.

Konferenciji je prisustvovalo 30-ak predstavnika institucija, ustanova i organizacija civilnog društva koji su imali priliku upoznati se s djelovanjem i radom organizacija uključenih u provedbu projekata te planiranim aktivnostima kojima će se ostvariti ciljevi projekta, kao i mogućnostima uključivanja u aktivnosti projekta.