Održana kampanja “Milijarda ustaje” u Križevcima

Dana 12.02.2016. godine. u 12 sati plesalo se na Strossmayerov trgu u Križevcima.  U organizaciji kampanje sudjelovali su Udruga osoba s invaliditetom Križevci,  udruga “HERA” Križevci i Križevačke mažoretkinje uz čiju je pomoć izvedena  koreografija “Break the chain”.

Kampanja “Milijarda ustaje” je svjetska globalna kampanja koju je pokrenuo aktivistički pokret V-day 2012. godine predvođen aktivistkinjom Evom Ensler, kao poziv na akciju i odgovor na zastrašujuću statistiku po kojoj je svaka treća žena u svijetu pretučena ili silovana, što čini ukupno jednu milijardu zlostavljanih žena.

Kampanji u Križevcima priključili su se i učenici/e  OŠ “Ljudevita Modeca” Križevci, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, Kluba “Maslačak” i predstavnice Centra za socijalnu skrb Križevci. Svi zajedno pridružili su se mažoretkinjama i izveli plesnu točku „Break the Chain“, na Strossmayerovom trgu u Križevcima, protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.