Udruga HERA

Vijesti

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga “HERA“ Križevci u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom postajom Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci u subotu 21. rujna na križevačkom Strossmayerovom trgu je organizirala javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Akciju su u ime Koprivničko-križevačke županije podržali potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, a podršku su iskazali i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, načelnik Policijske postaje Križevci te predstavnice CZSS Križevci.

Cilj akcije je senzibiliziranje javnosti i slanje poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku, a tom prilikom su građanima podijeljeni letci i edukativni materijali sudionika akcije.

Akcija je dio aktivnosti projekta “Aktivno protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji” kojeg financijski podržava Koprivničko – križevačka županija i Grad Križevci.