Održana javna akcija u Bjelovaru povodom obilježavanja Nacionalne kampanje o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima u RH

U četvrtak 4.listopada u vremenu od 10 – 11 sati održana je javna akcija na Korzu u Bjelovaru. Na javnoj akciji sudjelovale su predstavnice “HERE” i “Delfina” Pakrac koje su dijelile informativne materijale sa podacima organizacija kojima se građani/ke mogu obratiti za pomoć i podršku.

Cilj javne akcije bio je upoznavanje građana i građanki sa uslugom pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Akciju su podržali/e djelatnici/e PU Bjelovarsko-bilogorske.

Javna akcija organizirana je povodom Nacionalne kampanje o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima koja se provodi  na području cijele Hrvatske od 1. do 9. listopada, s ciljem promoviranja prava koja žrtve i svjedoci imaju prije, tijekom i nakon postupka te informiranja žrtava i svjedoka kaznenih djela kako bi što lakše prošli kroz traumatično iskustvo sudskog postupka i spriječili njihovu daljnju viktimizaciju.

Nacionalna kampanja  organizira se u sklopu projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.