Udruga HERA

Vijesti

U organizaciji Ženske sobe održan je redovni mjesečni partnerski sastanak 28. travnja 2021. godine na programu „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“.

Sastanak je održan online, putem aplikacije Zoom, a na njemu je sudjelovala 21 predstavnica/ik svih 10 partnerskih organizacija Mreže podrške i suradnje. Teme obrađene na sastanku ticale su se plana aktivnosti za nadolazeće razdoblje i izvještaja partnerskih organizacija o provedenim aktivnostima. Na sastanku su se također iznašala iskustva rada na slučajevima i međusobno su se razmjenjivali savjeti.

Redovni mjesečni partnerski sastanak je dio programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ koji je kreiran je s ciljem osiguravanja pružanja sveobuhvatne, dostupne i teritorijalno rasprostranjene pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Program se provodi u trajanju od tri godine, a financijski je podržan od strane Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.