Udruga HERA

Održan partnerski i intervizijski sastanak u Šumečanima u sklopu programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Vijesti

U okviru programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ 09. i 10. lipnja 2022.godine u Šumečanima je   organiziran partnerski i intervizijski sastanak predstavnika/ca nositelja programa i partnerskih organizacija programa Mreže.

Sastanak i intervizija su dio aktivnosti programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela kojeg provodi Ženska soba u partnerstvu sa organizacijama: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga “HERA” Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave. 

Na sastanku i interviziji  su sudjelovale  predstavnice udruge HERA.

Prvog dana partnerskog sastanka prolazili smo kroz pitanja koja smo postavili na mentorskoj listi i što smo naučili na temelju tih pitanja i odgovora. Zatim smo prolazili zajednički dokument Standardi postupanja članica Mreže podrške i utvrdili neke izmjene koje će se morati uvesti. U drugoj polovici partnerskog sastanka detaljnije smo razradili aktivnosti za buduće godine programa.

Drugog dana na intervizijskom sastanku pridružio nam se je odvjetnik K.Pelc koji je zajedno s A. Drožđan -Kranjčec prolazio teme koje smo unaprijed dogovorili. Tijekom razgovora o određenim temama  razmijenili smo iskustva  u radu sa institucijama koje su u sustavu pružanja podrške žrtvama kaznenih djela.