Udruga HERA

Vijesti

U okviru EU projekta „Sigurna kuća –podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“  dana 14. listopada 2020. održan je 2. radni sastanak projektnih partnera u Križevcima, u prostorijama udruge HERA, a na kojem su sudjelovali predstavnici nositelja projekta – Grada Bjelovara te partnerskih udruga bjelovarske udruge IRIS, udruge Delfin iz Pakraca te križevačke HERA-e.

Cilj projekta „Sigurna kuća –podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“ je unaprijediti socijalne usluge za žrtve obiteljskog nasilja kroz unaprjeđenje usluga psihosocijalne podrške, dežurstva, smještaj, anonimno savjetovanje kao i kroz aktivnosti prevencije, jačanje kapaciteta stručnjaka te senzibilizaciju javnosti.

Na sastanku se razgovaralo o narednim aktivnostima, ostvarivanju projektnih pokazatelja te izazovima provedbe projekta s velikim brojem korisnika u okolnostima u COVID-19 pandemije.

Projekt „Sigurna kuća –podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“ financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 1.496.675,55 HRK. Stopa financiranja za Korisnika, Grad Bjelovar, iznosi 100%, od čega je 85% osigurano sredstvima EU, a 15% iz državnog proračuna RH.

Projekt će trajati ukupno 24 mjeseca, odnosno do travnja 2022. godine.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost udruge HERA.