Mentorski sastanak u sklopu projekta “Zajedno za mame”

U ponedjeljak 20.07. u prostorijama udruge HERA održan je mentorski partnerskih organizacija u sklopu projekta “Zajedno za mame”. Cilj mentorskog sastanka je prorada održanih aktivnosti projakta, izrada hodograma predstoječih aktivnosti sa smjernicama te razmjena iskustva. Dogovorene su teme i tijek vođenja radionica za maloljetne i mlade majke na području Koprivničko-križevačke županije te prijedlog suradnje sa Centrima za socijalnu skrb Koprivnica i Đurđevac.

Projekt „Zajedno za mame“,  provodi Udruga roditelja „Korak po korak“ u partnerstvu s Udrugom žena „Hera“ iz Križevaca, zagrebačkom Udrugom „Djeca prva“ i Centrom za socijalnu skrb u Križevcima. Cilj je projekta osiguravanje još snažnije podrške i pomoći maloljetnim i mladim majkama u Koprivničko-križevačkoj županiji pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete. Otvorenjem savjetovališta maloljetne i mlade majke, trudnice i roditelji na području županije dobili su mjesto okupljanja, unapređenja znanja i vještina koje će ih osnažiti za samostalan život i suočavanje s izazovima roditeljstva.

Projekt „Zajedno za mame“ provodi se u okviru instrumenta „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga (HR.5.2.04)“, u okviru prioritetne osi 5 „Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje“ i mjere 5.2 „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj“ Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.