U Križevcima otvoreno savjetovalište za maloljetne i mlade majke

U  Centru za socijalnu skrb u Križevcima u srijedu,  27.05. otvoreno je savjetovalište za maloljetne i mlade majke, u sklopu projekta „Zajedno za mame“, koji provodi Udruga roditelja „Korak po korak“ u partnerstvu s Udrugom  „Hera“ iz Križevaca, zagrebačkom Udrugom „Djeca prva“ i Centrom za socijalnu skrb u Križevcima.

Cilj je projekta osiguravanje još snažnije podrške i pomoći maloljetnim i mladim majkama u Koprivničko-križevačkoj županiji pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete. Otvorenjem savjetovališta maloljetne i mlade majke, trudnice i roditelji na području županije dobili su mjesto okupljanja, unapređenja znanja i vještina koje će ih osnažiti za samostalan život i suočavanje s izazovima roditeljstva.

Savjetovalište za maloljetne i mlade majke djeluje u prostoru koji je ustupio Centar za socijalnu skrb u Križevcima na adresi Bana Josipa Jelačića 5.

Usluge savjetovanja u novom će savjetovalištu, pružati  Udruga “Hera“ kroz telefonska savjetovanja te individualne susrete tijekom kojih će korisnici usluge dobiti savjete i podršku. Prostor savjetovališta uređen je i opremljen sredstvima projekta „Zajedno za mame“ koji financiraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Korisnicama savjetovališta i njihovoj djeci boravak u savjetovalištu uljepšat će i igračke koje im je donirao klub učenika volontera ,,Veliki pomagači“ Srednje gospodarske škole u Križevcima. Uz predstavnike kluba, svečanom otvorenju savjetovališta nazočili su i zamjenik gradonačelnika Križevaca Ivan Vuk, predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Lidija Vuljak, predstavnici centara za socijalnu skrb iz Križevaca, Koprivnice i Đurđevca te predstavnici Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Projekt „Zajedno za mame“ provodi se u okviru instrumenta „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga (HR.5.2.04)“, u okviru prioritetne osi 5 „Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje“ i mjere 5.2 „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj“ Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.