Javne akcije obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Poziv na Javne akcije

– obilježavanje 22.09. Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

četvrtak, 22.09. Zrinski trg, Koprivnica  – petak, 23.09. Strossmayerov trg, Križevci

od 10 – 12 h

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama,  obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. g, kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.

Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku. Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga HERA u suradnji sa Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom, Međuresornim županijskim timom za prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova te Udrugom osoba s invaliditetom „ Bolje sutra“ organizira u Koprivnici, 22.09. u četvrtak na Zrinskom trgu  Javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Javna akcija održati će se i u Križevcima 23.09.  na Strossmayerovom trgu, u suradnji sa Policijskom postajom Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Vrijeme održavanja Javnih akcija je u vremenu od 10,00 – 12,00 h.

Tijekom javne akcije građani/ke će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te će se dijeliti letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.