Javna akcija u Bjelovaru u sklopu projekta Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja

Javna akcija

– obilježavanje 22.09. Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

srijeda  22.09.2021.,  Bjelovar  od 13– 14 sati

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama  obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga “HERA“  organizira Javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u Gradu Bjelovaru.

Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku. Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

Javna akcija održava se u sklopu projekta “Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja” kojeg Udruga “HERA” provodi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Križevci i Centrom za socijalnu skrb Koprivnica uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.