Javna akcija povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine, obilježava se u znak sjećanja i poštovanja prema sestrama Mirabel, koje je 25. studenoga 1960. godine u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo zbog njihovih aktivnosti i borbe za demokraciju i pravdu, te svim onim ženama koje su svoj rad posvetile borbi za ljudska prava,  za dostojanstvo svakog ljudskog bića.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25.11. udruga HERA, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije te PU Koprivničko-križevačka organizirali su javnu akciju u Koprivnici na glavnom gradskom trgu u vremenu od 10 – 12 h s ciljem senzibiliziranja javnosti na problematiku obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama.

Tijekom javne akcije građani/ke mogli su  dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te su podijeljeni  leci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.

Akciju su podržali i zamjenici župana Koprivničko-križevačke županije.

Javna akcija organizirana je u sklopu projekta “Edukacijom do znanja – suradnjom do promjena”, kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a provodi ga Ženska soba – Centar za seksualna prava, Centar za žene Adela, Sisak, Udruga Brod, grupa za ženska ljudska prava , Udruga žena “HERA” Križevci te SOS telefon – Grad Rijeka.