Humanitarni koncert – Pjesmom protiv nasilja

07.03.2014. povodom Međunarodnog dana žena Udruga HERA Križevci u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije te Gradskim društvom Crvenog križa Križevci organizira koncert koji će se održati u Sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca sa početkom u 18 h.

 

8. ožujak ili Dan žena je dan kada se diljem svijeta slave ekonomski, društveni i politički uspjesi žena to je simbol ženske borbe za ravnopravnost započete 8. ožujka 1857. u New Yorku kada su žene   zaposlene u industriji tekstila i odječe izašle na ulice i javno demonstrirale zbog loših uvjeta rada i niskih plača. Danas se često taj dan svodi na poklanjanje cvijeća, poneku lijepu riječ ili gestu, te služi više kao podsjetnik da neravnopravnost još uvijek postoji. Međutim taj dan predstavlja puno više, to je dan bobre, prkosa i ustrajnosti, dan izlaska iz partijaharnih okvira koji je žene stolječima tretirao kao građanke drugoga reda i trebao bi biti praznik  kojim žene slave sve što je na tom području postignuto.

Iako su žene  svojim angažmanom postigle brojne pobjede protiv nejednakosti, seksizma i drugih nepravdi koje su proizlazile iz neravnopravnosti spolova.Statistike govore o diskriminaciji i kršenju  prava žena na svim razinama, a najvidljivija je ona na području rada i zapošljavanja, žene su i danas žrtve nasilja u svim društvima i na tome području je potrebno kontinuirano raditi.

Stoga  se ovim koncertom želimo prisjetiti svih žena koje su sudjelovale u pokretima diljem svijeta te se borile za ženska prava, a ujedno želimo senzibilizirati javnost kako je nasilje neprihvatljivo i da svatko ima pravo na život bez nasilja.

Koncert je humanitarnog karaktera, sredstva od prodaje karata namijenjena su radu SOS telefona i Savjetovališta za žrtve nasilja.

Pokrovitelji koncerta su Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija, medijski pokrovitelji su Radio Križevci, Radio Koprivnica, Podravski radio, Podravski list, Glas Podravine, Srce Tv i VTV.

Plakat koncert