Video učenica i učenika Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar o nasilju u emocionalnim vezama mladih

U sklopu projekta Za VEZe BEZ nasilja! učenice i učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar osmislili su kratak video film u kojem prikazuju nasilje u emocionalnim vezama mladih. Učenici su prethodno prošli edukacije vršnjačkih edukatora te su na taj način ostvarili nova znanja vezana uz nasilje u vezama, kao i nasilje općenito. Poseban naglasak stavio se na prava u vezama, kao i prikaze i primjere određenih vrsta zlostavljanja u istima. Tako su novostečenim znanjima, učenici osmislili scenarij koji prikazuje jedan dan srednjoškolke koja trpi oblik emocionalnog ili psihičkog zlostavljanja i kontroliranja, te kako na nju isto utječe. Na kraju filma, daje se ohrabrujuća poruka za sve one koji se nalaze ili će se nalaziti u lošim, nekvalitetnim vezama.

 

 

Video je nastao u sklopu aktivnosti projekta Za VEZe BEZ nasilja! kojeg provodi Udruga ”HERA” Križevci u partnerstvu sa Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar. Projekt je financijski podržan sredstvima   Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.