Udruga HERA

Sudjelovanje na sastanku Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Vijesti

U prostorima Županijske uprave održana je 20. studenog 2023. godine sjednica Županijskog tima Koprivničko-križevačke županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, koju je vodila voditeljica Tima Maja Gregurović.

Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio kako Županija podržava  rad Tima i ostalih povjerenstva koji u svom radu imaju naglasak na borbi protiv nasilja te održavaju edukativne i preventivne akcije kojima se podiže svijest građana. Na kraju je spomenuo kako će Županija u predstojećem razdoblju podržati nadolazeće akcije povodom obilježavanja 25. studenoga Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i  kampanje 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama.

Županijski tim će se pridružiti organizaciji Javne akcije koja će se održati 27.11. ispred Gradske tržnice Koprivvnica povodom obilježavanja  međunarodne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja.

Glavna poruka obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je važnost prepoznavanja i prijavljivanja nasilja kao krajnje neprihvatljivog oblika društvenog ponašanja kojim se krše temeljna ljudska prava i slobode. Važno je zaustaviti ignoriranje i umanjivanje nasilja nad ženama, a posebice tretiranje nasilja kao privatnog problema žena žrtava nasilja.