Sudjelovanje na Konferenciji o ulozi i važnosti organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama

Predstavnice HERE sudjelovale na Konferenciji o ulozi i važnosti organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama koja je održana u Opatiji od 8. do 11. lipnja 2016. godine.

Tijekom održavanja konferencije radilo se na razvijanju Akcijskog plana organizacija civilnog društva za suzbijanje nasilja nad ženama, razvijanju Modela održivosti organizacija civilnog društva te je započeta razrada javne kampanje o ulozi organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama.

Izlagačice su bile Maja Mamula i Paula Zore ispred Ženske sobe, Guðrún Jónsdóttir i Helga Baldvinsdóttir – Bjargardóttir ispred organizacije Stigamot (Island), Andreja Makar ispred Ureda Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Mirjana Duduković ispred Ženske grupe “Korak” Karlovac, Slobodanka Macanović ispred Autonomnog ženskog centra iz Beograda, Paula Zore ispred Ženske sobe, Jasena Knez Radolović ispred RODA – Roditelji u akciji, Nikica Hamer Vidmar ispred Ministarstva pravosuđa, Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima, Mirjana Kučer ispred Domina Split i Mirjana Herceg ispred Ženska udruga “Izvor” Tenja. Konferenciju je moderirala Željka Jelavić.

Konferencija je održana u okviru projekta “Novom snagom protiv nasilja nad ženama”, koju je organizirala Ženska soba – Centar za seksualna prava. Na konferenciji su sudjelovale/i predstavnici brojnih organizacija koje direktno rade sa ženama žrtvama nasilja, iz nadležnih institucija i tijela te srodnih organizacija iz Hrvatske i Srbije.