Udruga HERA

Sudjelovanje na dvodnevnom Međuresornom treningu u sklopu programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Vijesti

Dana 12.- 13. listopada 2023.godine sudjelovale smo na  dvodnevnom Međuresornom treningau u sklopu programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela koji se održao u Termama Sv. Martin. Tijekom treninga predstavljen je sustav podrške žrtvama i svjedocima u RH, predstavljeni su rezultati programa Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke KD, govorilo se o imovinsko- pravnim deliktima s naglaskom na osobe starije životne dobi, govoru mržnje na društvenim mrežama, psihijatrijskom vještačenju u kaznenom postupku te svrsi i trajanju sigurnosnih mjera. Na treningu uz predstavnice Ministarstva pravosuđa i uprave sudjeluju predstavnici/e institucija sustava policije, sudstva, državnog odvjetništva, zavoda za socijalni rad, odjela za podršku žrtvama i svjedocima te organizacija civilnoga društva s područja 13 županija. Na treningu su sudjelovali i predstavnici/e policije i sudstva s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-Bilogorske županije gdje “HERA” Križevci provodi program Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

Dvodnevni trening  dio je programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“  kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a partnerske organizacije na projektu su:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.