Snimljeni filmovi o ženskim inicijativama u sklopu projekta “Europske mogućnosti za ruralne žene”

Europska unija IPA INFO 2012

U sklopu projekta  “Europske mogućnosti za ruralne žene” kojeg provode CESI, K-zona, Radio Kaj i Udruga žena HERA u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko– križevačkoj županiji snimljena su dva filma u produkciji K-zone. Cilj projekta je informirati žene iz ruralnih područja o mogućnostima koje donosi članstvo u Europskoj Uniji te osvijestiti njihov doprinos EU. Projekt financira Europska unija u okviru programa IPA INFO 2012, a sufinancira Ured za udruge Vlade RH.
Za sadržaj filmova odgovorni su projektni partneri te filmovi ne odražavaju nužno mišljenje i stavove Europske unije niti Ureda za udruge. Europska unija nije odgovorna za korištenje informacija koje filmovi sadržavaju.

Informacije o projektu dostupne su u letku “Europske mogućnosti za ruralne žene”.

Facebook stranica putem koje se zainteresirane žene mogu svakodnevno informirati o aktualnostima i projektnim aktivnostima dostupna je ovdje.

Libela -portal o rodu spolu i demokraciji  posebnu pažnju posvečuje  problematici  žena u ruralnim područjima  te objavljuje  sadržaje od važnosti za informiranje žena  o EU programima i politikama. Članci o Europskoj uniji dostupni su na ovom linku.

U svakoj županiji bit će organiziran okrugli stol u suradnji s lokalnim vlastima i povjerenstvima za ravnopravnost spolova, a informiranje građana i građanki će se vršit putem radijskih emisija.  Prvi okrugli stol za područje  Krapinsko- zagorske županije biti će u Pregradi 29.04.  u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Krapinsko- zagorske županije, a okrugli stol za Koprivničko-križevačku županiju biti će 16.05. u Koprivnici u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije.

Radio Kaj će snimiti i emitirati 4 emisije o utjecaju članstva u EU za ruralni razvoj i poboljšanje kvalitete života na selu.

Prvu emisiju možete poslušati ovdje, a drugu ovdje.

Predstavljanje ženskih inicijativa i rezultata provođenja projekta održat će se na kraju projekta kada će biti organiziran sajam tradicijskih proizvoda i  rukotvorina, ruralnih turističkih proizvoda te će biti distribuirana i brošura kojoj je cilj promocija doprinosa ruralnih žena  na lokalnoj, nacionalnoj i EU razini.