Predstavljanje Istraživanja o interesima, potrebama i društvenoj uključenosti mladih u gradu Križevcima

Pozivamo na predstavljanje  Istraživanja o interesima, potrebama i društvenoj uključenosti mladih u gradu Križevcima.
 Petak 16.12. 2016.g. u 12 sati,
Multimedijalna dvorana Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci

Istraživanje o interesima, potrebama i društvenoj uključenosti mladih u gradu Križevcima nastao je u sklopu projekta “Zajedno za mlade” kojeg provode Udruga “HERA” Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava, Centar za socijalnu skrb Križevci te Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture K.V.A.R.K.

Cilj projekta je prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima, stvaranje nulte tolerancije na nasilje te doprinjeti razvoju sektora civilnog društva u lokalnoj zajednici kroz unaprjeđenje suradnje i jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih  programa prevencije i sprječavanja nasilja.

Svrha projekta je suradnja udruga i institucija na način koji omogućava razmjenu iskustava i informacija, te osigurava međusobnu podršku.

Projekt je financijski podržan od Grada Križevci.

Nadamo se da će ovo istraživanje doprinjeti  razvoju projekata i programa za mlade, razvoju sektora civilnog društva u lokalnoj zajednici te jednakosti i ravnopravnosti, zaštiti, brizi i izobrazbi djece i mladih te njihovom aktivnom sudjelovanju u društvenoj zajednici.

Predmet istraživanja:

• istražiti potrebe, interese i društvenu uključenost mladih u lokalnoj zajednici, utvrditi probleme s kojima se mladi suočavaju

Ciljevi istraživanja:

• senzibiliziranje lokalne zajednice za veće uključivanje mladih u donošenje odluka u svim područjima života
  • donošenje preporuka s ciljem društvene uključenosti mladih

Suradnici u istraživanju:

Srednja gospodarska škola Križevci