Predsjednica udruge Marina Švagelj Jažić primila priznanje Grada Križevaca

U petak 24. travnja 2015.  Križevci su proslavili svoj 763. rođendan, a svečanosti  je nazočila  uz mnogobrojne uzvanike i goste, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

U 12,00 sati u Hrvatskom domu održana je svečana sjednica koju je pozdravnim riječima otvorio redsjednik Vijeća Dragutin Guzalić te je uputio pozdrave svim uzvanicima i gostima među kojima su uz predsjednicu bili i saborski zastupnik Stjepan Milinković, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, biskup Nikola Kekić, župani, gradonačelnici, načelnici, gosti iz Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima i udrugama.

Počasnim građaninom Grada Križevaca proglašen je Stjepan Sučić, potpredsjednik Matice hrvatske i tajnik za ogranke. Nagradu za životno djelo dobio je Zoran Homen.
Plakete Grada Križevaca dobili su: Glazbena škola Alberta Štrige Križevci, Dječji vrtić “Zraka sunca” i Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Lemeš Križevački.
Priznanja Grada Križevaca dodijeljena su: Branki Špoljar , Vladi Radotoviću,  Marini Švagelj Jažić za dugogodišnji rad u udruzi HERA Križevci, posebno za pružanje pomoći žrtvama obiteljskog nasilja, te Udruzi P.O.I.N.T. Križevci.

Zahvalnice gradonačelnika dodijeljene su sestrama bazilijankama povodom 100. obljetnice djelovanja u Križevcima i Hrvatskoj te udruzi “K.V.A.R.K.” povodom petnaest godina rada u organizaciji kulturnih programa namijenjenih mladima i osobama s afinitetima prema urbanim kulturnim sadržajima.