Otvorena web stranica “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”

Nitko nije pripremljen da postane žrtva ili svjedok odnosno svjedokinja kaznenog djela, stoga je potpora od iznimne važnosti!

Ukoliko se pitate što će Vam se dogoditi ako se ne odazovete na sud ili odbijete svjedočiti, koliko ćete se zadržati na sudu, možete li doći s pratnjom, kako izgleda sudnica, gdje možete dobiti informacije o predmetu, koja prava imate, kako izgleda svjedočenje, kako možete ostvariti putni trošak ili ako imate neka druga pitanja i nedoumice – kontaktirajte nas bez straha!

Na web stranici (http://mrezapodrskeisuradnje.com) u samo dva klika saznat ćete gdje možete besplatno (putem telefona, e-maila ili osobnim dolaskom) u Vašoj županiji ostvariti:

• emocionalnu i praktičnu podršku, tehničke i praktične informacije te informacije o pravima,
  • psihosocijalnu i savjetodavnu pomoć,
  • pratnju na sud,
  • pratnju na policiju, državno odvjetništvo i/ili centre za socijalnu skrb,
  • podršku ukoliko niste prijavili kazneno djelo,
  • podršku nakon završetka sudskog postupka.

Web stranica nastala je u sklopu programa  “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske, a provodi  ga Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (S.O.S. telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije); Udruga ZvoniMir.