Okrugli stol Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima

U okviru projekta  „Nasilne veze su bez veze –  Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima“ , u utorak 07. 06. 2016. godine u 13 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković u Križevcima organiziramo okrugli stol „ Nasilne veze su bez veze“ –  „Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima“.

Svrha događaja je osigurati bolji protok informacija između institucija i lokalnih zajednica u području nasilja u partnerskim odnosima mladih i unaprijediti provođenje preventivnih programa u KKŽ.

Na okruglom stolu će o radu i suradnji institucija, OCD-a i lokalnih vlasti u  prevenciji nasilja u vezama mladih govoriti:

  • Kristina Frtalić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci
  • Valerija Golubić, službenica za mololjetničku delikvenciju  Policijske uprave Koprivničko-križevačke
  • Dario Car, predsjednik Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije
  • Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Križevaca
  • Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije –
  • Sanela štubelj, prof.psihologije Gimnazije I.Z.Dijankovečkoga Križevci, psihologinja u savjetovalištu za žrtve nasilja udruge HERA
  • Petra Balija, učenica 2.b razreda Gimnazije Fran Galović Koprivnica
  • Kristina Donč i Nikolina Boci, učenice Srednje Gospodarske škole Križevci
  • Jelena Rengel i Adriana Lauš, učenice Strukovne škole Đurđevac

Moderati okruglog stola: – Katarina Grivić, učenica Srednje gospodarske škole Križevci

–  Dino Varga, učenik Srednje gospodarske škole Križevci

Učenici i učenice srednjih škola će govoriti o potrebi ojačavanja uloge mladih u radu na prevenciji i predstaviti aktivnosti koje su provodili/e i koje su se pokazale učinkovite u  prevenciji i sprječavanju nasilja u partnerskim vezama mladih.

Na okruglom stolu će biti predstavljene aktivnosti provedene u okviru projekta, uključujući i prezentaciju brošure za mlade i kratkog filma na temu kvalitetnih i štetnih veza u kojem sudjeluju učenici i ičenice partnerskih škola na projektu.

Okrugli stol je dio projekta Nasilne veze su bez veze – Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima. Projektom  želimo doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima  te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Isto tako doprinosimo  unaprjeđenju suradnje organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih programa koji se bave  prevencijom i sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih.

Projekt se provodi na nacionalnom nivou kroz edukaciju stručnjaka i stručnjakinja, a aktivnosti osnaživanja usluga psihosocijalne pomoći, edukacija vršnjaka/inja i njihov rad na prevenciji u školama i osnaživanje suradnje različitih dionika provodi se u Koprivničko – križevačkoj županiji u partnerstvu CESI,  Udruge Hera, Srednje gospodarske škole Križevci i Strukovne škole Đurđevac.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.