Udruga HERA

Vijesti

U srijedu 26.kolovoza 2020.godine udruga “HERA” Križevci organizirala je u suradnji sa udrugom “Iris” Bjelovar u prostoru Crvenog križa Bjelovar javno predavanje namijenjeno stručnim osobama u institucijama sustava i organizacijama i svima onima koji/e se u svom radu susreću sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela.

Teme predavanja bile su Prava žrtava seksualnog nasilja koje je održala Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur. voditeljica pravnog tima, iz Ženske soba Zagreba te Zaštita djece žrtava nasilja  koje je održala  Ella Selak Bagarić, psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Na predavanju su sudjelovali predstavnici/e centara za socijalnu skrb, policije, probacijskog ureda te predstavnici/e organizacija civilnoga društva.

Predavanje je dio aktivnosti  programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke  kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave.