Održana Tematska sjednica Međuresornog Županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

 U četvrtak 04.05.2017.g. u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj održana je sjednica Županijskog međuresornog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama o pravima i zaštiti žrtava nasilja te uspostavi mreže podrške za žrtve i svjedoke u Koprivničko-križevačkoj županiji. 

Svrha tematske sjednice je predstavljanje modela podrške žrtvama i svjedocima u Koprivničko-križevačkoj županiji te razvoj multidisciplinarnog pristupa podrške za žrtve i svjedoke.

Na sjednici su sudjelovali predstavnici/e policije, sudova, Centra za socijalnu skrb,  Ureda državne uprave, Zavoda za hitnu medicinu, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, “HERE” Križevci te  voditeljica Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa, Nikica Vidmar Hamer koja je predstavila rad Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima. Na sjednici se govorilo o  važnosti razvoja sustavne podrške za žrtve i svjedoke. Tematsku sjednicu organizirali su  Županijski međuresorni tim za prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Koprivničko-križevačke županije te udruga “HERA” Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava.
Tematska sjednica dio je aktivnosti projekta “Podrška žrtvama i svjedocima” kojeg provodi “HERA” Križevci uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.