Održana radionica s temom “Supervizija” u sklopu projekta Znanjem do promjena

U četvrtak, 28.05. u maloj podrumskoj dvorani Pučkog učilišta Križevci održan je završni  treći modul radionice s temom “Supervizija” za predstavnike/ce organizacija civilnoga društva.

Sudionici/ce radionice upoznali su se sa teorijskim dijelom supervizije, funkcijama supervizije,  sadržajem supervizije, tko su supervizori, koje su prednosti supervizije te  grupom, grupnim radom i  načelima grupnog rada. Iako se supervizijom najčešće služe stručnjaci u profesionalnim okruženjima, njena primjena je potrebna u svim pomagačkim zanimanjima te je metoda koja je dobrodošla u svim organizacijama civilnog društva kako bi se unaprijedilo njihovo djelovanje.

Radionicu su vodile stručne suradnice HERE dipl. soc. radnica Kristina Trbuha i prof.psihologije Sanela Štubelj.

*Projekt „Znanjem do promjena“ provode udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i partnerske organizacije Udruga žena „HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“. Cilj projekta je unaprjeđenje sposobnosti OCD-a za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga. Projekt čija je vrijednost 749.957,00kn sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH i provodi se u okviru prioritetne osi 5. Jačanje uloge civilnoga društva za bolje upravljanje i mjere 5.2 Jačanje uloge organizacija civilnoga društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013.