Održana Kick off konferencija projekta Zajedno za mame

23. veljače 2015. u prostorijama Male podrumske dvorane Hrvatskog doma u Križevcima predstavnici lokalnih medija, grada, policijske uprave, srednjih škola, zavoda za zapošljavanje, zdravstvenih ustanova, OCD-a i centara za socijalnu skrb upoznati su s provedbom projekta kojim će se osigurati još snažnija podrška i pomoć maloljetnim i mladim majkama pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete. Projekt će dugoročno osigurati pripremu majki za samostalan život povećanjem njihove aktivacije i motivacije, a zahvaljujući većoj informiranosti, educiranosti i jačanju osobnih kompetencija i socijalnih vještina, mlade će majke moći aktivnije sudjelovati u zajednici.

 

 

 

Projekt provodi  Udruga roditelja „Korak po korak“  u suradnji s Udrugom HERA Križevci,  Udrugom „Djeca prva“ i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Projekt „Zajedno za mame“ provodi se u okviru instrumenta „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga (HR.5.2.04)“, u okviru prioritetne osi 5 „Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje“ i mjere 5.2 „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj“ Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.