Udruga HERA

Vijesti

U četvrtak 23.11.2021. godine održana je povodom 25.11. Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na prostoru Gradske tržnice u Đurđevcu javna akcija senzibiliziranja građana i građanki na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.  Javnu akciju organizirala je Udruga “HERA” u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova koprivničko-križevačke županije. Javnu akciju podržali su i policijski službenici/e Policijske uprave Koprivničko-križevačke te policijske postaje Đurđevac, predstavnici/e Županije Koprivničko-križevačke te Prekršajnog odjela Đurđevac.

Tijekom javne akcije dijelili su se informativni materijali svih sudionika akcije, a građani i građanke u razgovoru sa organizatorima mogli/e su dobitiinformacije o tome kome se mogu obratiti za pomoć i podršku te kako i na koji način podnijeti prijavu.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine obilježava se u znak sjećanja na sestre Patriju, Minervu i Mariju Teresu Mirabal koje je 25. studenog 1960. godine u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Javna akcija dio je aktivnosti programa Nisi sama – unapređenje usluga osnaživanja i savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja kojeg Udruga provodi u partnerstvu sa Gradom križevci i Centrom za socijalnu skrb križevci uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.