Udruga HERA

Održana javna akcija u Bjelovaru

Vijesti

Dana 21. rujna održana je u Bjelovaru na tržnici u suradnji sa Udrugom “Iris” Bjelovar  javna akcija povodom obilježavanja 22.09. Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku. Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

Tijekom javne akcije građani/ke mogli/e su dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te su se dijelili letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.

Javna akcija dio je aktivnosti projekta Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja kojeg Udruga “HERA” Križevci provodi u partnerstvu sa Udrugom “Iris” Bjelovar. Projekt je financijski podržan sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.