Mladi edukatori i edukatorice u akciji Nasilne veze su bez veze

U sklopu projekta “Nasilne veze su bez veze” u Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima provedeno 13 radionica u različitim razrednim odjelima na temu prevencije nasilja u partnerskim vezama među mladima.

Radionice su provodili učenici i učenice koji su prošli ekukaciju za vršnjačke edukatore, a koja je također održana u sklopu projekta.

U sklopu projekta održane su i dvije edukativne grupe i grupe podrške za mlade na temu nenasilne komunikacije u organizaciji udruge HERA. HERA također radi  i individualna savjetovanja sa mladima rizičnog ponašanja.

U suradnji s učenicama i učenicima biti će snimljen i kratki video uradak te pripremljena i tiskana brošura koja ća im omogućiti bolje prepoznavanje nasilja te razvijanja mehanizama suočavanja s nasiljem u vezama.

Projekt “Nasilne veze su bez veze – Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima” provodi CESI u partnerstvu s Udrugom “Hera” Križevci, Srednjom gospodarskom školom Križevci i Strukovnom školom Đurđevac.

Projekt ima za cilj doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Isto tako doprinosi unaprjeđenju suradnje organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih programa koji se bave prevencijom i sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih.

Projekt se provodi na nacionalnom nivou kroz edukaciju stručnjaka i stručnjakinja, a aktivnosti osnaživanja usluga psihosocijalne pomoći, unaprjeđenja suradnje s institucijama te ojačavanja uloge vršnjaka u pružanju pomoći mladima koji su u nasilnim vezama provode se u Koprivničko – križevačkoj županiji.

Osim toga projekt uključuje i akcije javnog zagovaranja te ukazivanje na problem te promociju ravnopravnih i kvalitetnih mladenačkih veza putem medija i javnih akcija.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.