Javna akcija povodom obilježavanja 25.11. Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25. studenog u znak sjećanja na sestre Mirabal – Patriu, Dédé, Minervu i Mariu Teresu, koje je brutalno ubio diktator Rafael Trujillo, 1960. godine. Tim danom također započinje i globalna kampanja  16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama (25.studenog – 10. prosinca).

Nasilje nad ženama događa se u raznim aspektima i obuhvaća narušavanje raznih društvenih, građanskih, političkih, ekonomskih i kulturnih prava žena.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga “HERA“ u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom te udrugom osoba s invaliditetom “ Bolje sutra“ Koprivnica organizira Javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

ponedjeljak,23.11.2015.,  Koprivnica, Zrinski trg, od 10 – 12 h

Cilj javne akcije je obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama te utjecati na brojne predrasude kojima je područje nasilja nad ženama obavijeno te osim osvještavanja javnosti o problematici nasilja nad ženama, osigurati dostupnost informacija o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju takav oblik nasilja.

Tijekom javne akcije građani/ke će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te će se dijeliti letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.