Udruga žena HERA istražila prisutnost nasilja među djecom

 
Udruga žena HERA predstavila je u četvrtak 29. studenoga 2012. godine u Maloj vijećnici Grada Križevaca, rezultate Istraživanja o prisutnosti nasilja među djecom u osnovnim školama grada Križevaca.

Prezentaciji su osim predstavnica HERE prisustvovale i predstavnice Centra za socijalnu skrb Križevci, predstavnice Odjela za društvene djelatnosti Grada i ureda Gradonačelnika, te predstavnice iz ureda načelnika PU Koprivničko križevačke, predstavnice OŠ grada Križevci te Radia Križevci.

Prisutni su nakon prezentacije rezultata iznijeli svoja iskustva, a stručni djelatnici škola priznali su kako često ni sami ne znaju kako pristupiti rješavanju pojedinog problema vezanog uz neprimjereno ponašanje učenika dok je prema iskustvima policijskih djelatnica veći problem odnos roditelja koji su zatvoreni te najčešće smatraju kako škola i druge institucije poput Policije trebaju preuzeti njihovu ulogu u odgoju djece.

Prisutni su zaključili da je edukacija na ovu temu potrebna kako učenicima tako i roditeljima, kako često nedostaje koordinirana suradnja između ustanova, udruga, lokalne sredine i roditelja, a očigledan je i nedostatak Savjetovališta u grad koje bi se bavilo problemima mladih.

Udruga HERA pokreće u tom smislu i novi projekt online Savjetovališta za mlade i njihove roditelje gdje će se kroz nekoliko tema moći raspravljati ili dobiti savjeti o pojedinim važnim aspektima života mladih, a putem bloga će s njima komunicirati ne samo volonteri Udruge nego i drugi stručnjaci.